Lisää valoa!

Tuossa jokin aikaa sitten valittelin siitä että ei ihan tuolle mitättömälle kasvimäärälle meinaa riittää 400 W monimetallilamppu. Valon alla suoraan ollut Cayenne Long Slim kasvaa mainiosti, kukinta jatkuu edelleen ja satoa kypsyy kovaa vauhtia, mutta kauempana valaisimesta olevat Championit ja toinen Cayenne voisivat selvästikin hyötyä lisävalosta.

Chileille, kuten toki lähes kaikille muillekin valosta tykkääville kasveille, ei voi varsinaisesti liikaa valoa olla, kunhan vuorokautinen lepojaksokin hoituu. Nykyisellä 400 W valoteholla toki kasvit pärjäisivät mainiosti kevääseen ja auringonvalon lisääntymiseen asti, mutta kun mieli on malttamaton ja satoa haluaisi ympäri vuoden niin jäljelle jää ainoastaan yksi vaihtoehto – valaisun lisääminen.

Koska taloudessa asuu myös parempi puolisko, ja chiliviljelmä on tilan puutteen vuoksi olohuoneen ikkunalla, on valaisutekniikalle asetettu tiettyjä vaatimuksia. Suurpainenatriumvalaisimet ovat jo ihan kellertävän värisen valonsa vuoksi poissuljettu vaihtoehto, loisteputkivalaisimia, sekä myös pienoisloistelamppuja, tutummin energiansäästölamppuja, on hankalampi viritellä siten että niistä saa silmää miellyttävän ratkaisun. Näiden seikkojen osalta valinta kohdistuu melko itsestään selvästi monimetallivalaisimiin. VP-Luxilta löytyi Echo-niminen, varsin kelvollinen näköinen, kasvihuonevalaisin, joita tuolla katossa jo nyt yksi kappale roikkuu.

Lisävalon tarpeeseen tuli hankittua toinen samalainen Echo-valaisin 400 W monimetallipolttimolla. Parista metrin mittaisista alumiinisista U-profiileista sai askarreltua varsin pienellä vaivalla näppärän telineen johon valaisimet sai pultattua kiinni. samaan profiiliin sai myös helposti kiinnitettyä ketjut joilla koko komeus ripustetaan katossa oleviin koukkuihin kiinni edellisen version ”lipputankonarun” sijasta. Homma hoitui varsin näppärästi, ja karkeasti arvioiden valotehokin tuplaantui ;).

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Blue Captcha Image
Refresh

*